Аптека-музей: Подорож у Світ Медичної Історії

У самому серці Чернівців, де кожен камінчик має свою історію, знаходиться унікальне місце, яке перенесе вас у світ минулих століть. Це чарівне місце неодмінно захопить вас у подорож медичної історії.

Якщо ви гулятимете по вулиці Ольги Кобилянської, то обов’язково завітайте до аптеки-музею. Подібні музеї в Україні є тільки в Києві та Львові, а третій - у Чернівцях.

Аптека-музей є справжнім скарбом для всіх, хто цікавиться історією медицини та фармації. Знаходячись в історичному центрі міста, цей музей приваблює туристів своєю автентичністю та унікальністю.

Покроково ви перенесетесь у часи минулого, де аптечні ваги, старовинні ліки та медичні прилади розповідають власну історію. У музеї представлені різноманітні експонати, серед яких: спеціальна сковорідка, на якій готувалося активоване вугілля,  легендарні аптечні флакони, старовинні змішувальні пристрої, машинки для дроблення какао, аптечні рецепти та багато іншого. 

Прогулюючись крізь залу музею, ви відчуєте дух минулих століть, коли медицина була справжнім мистецтвом. Досліджуйте різні епохи та періоди фармацевтичного розвитку за допомогою експонатів, які представлені в колекції музею.

Завітавши до аптеки-музею ви отримаєте неповторний досвід, який залишиться в пам'яті надовго. Це місце, де кожен експонат є свідком свого часу, а кожен куток приховує свої таємниці і загадки.

Заплануйте вашу наступну подорож до Чернівців, і відвідайте аптеку-музей, щоб відчути шарм і атмосферу минулих епох, де медицина створювалася в тісному зв'язку з історією.

 

Історія аптеки-музею

Аптеку було відкрито в 1903 році, вона розташувалася в будинку по вулиці О. Кобилянської, побудованому в 1900 році. Спочатку вона належала родині Шимоновича, проте з 1930-х перейшла у власність Гроссман, яким і належала до націоналізації в 1944 році. Потім, за часів Радянського Союзу, вона функціонувала як комунальна аптека № 2. До сторіччя від дня заснування закладу міська влада вирішила зробити з неї музей, який був відкритий в 2003 році. Роботи по організації музей взяв на себе чоловік колишньої завідуючої аптеки Микола Кавердинський. Його стараннями були відновлені старі меблі, зібрано та систематизовано колекцію експонатів. Заклад продовжує функціонувати і до цього дня, будучи одночасно і аптекою, і музеєм.

 

© 2024 Офіційний туристичний сайт міста Чернівці