«Ukrainer», або ж кава по-українськи – це новий напій, на смак міцний, як український дух. Його унікальну рецептуру презентували у Чернівцях.

 Ідею розробки патріотичного напою запропонувала молодь національної академії СБУ. Ініціативу підтримав шеф-кухар Євген Клопотенко та експерт у приготуванні кави в джезві Вадим Грановський.

Чемпіон з приготування кави в джезві Вадим Грановський розробив рецепт наповненого сенсами та асоціаціями міцного напою з гірчинкою.

«Змішуємо еспресо та джезву в одному горнятку. Отримуємо міцну, насичену каву. Саме таку люблять пити наші військові. Вона дійсно відкриває очі, несе енергію, бадьорість, міць», - розповідає Вадим Грановський.

Окрім рецептури творці напою придумали спеціальний ритуал, завдяки якому  можна продемонструвати свою зневагу до ворога. Отож, потрібно взяти каву, випити її до дна з думками про перемогу України і після цього впевнено викинути гущу з горнятка на портрет путіна. Мішень додається. Опісля  не  забуваємо фотографувати та поширювати знімки у мережі.

Творці бренду прагнуть, аби кава по-українськи з’явилася у світових меню поряд з таким популярними напоями, як американо, чи капучино.

«Щоб Україна залишилася у культурному контексті світу потрібно для нього створити щось нове, що можна пити, їсти, використовувати. Зараз це спроба зробити каву по-українськи. Я дуже мрію приїхати в Італію, Мілан. Сісти в кав’ярні і сказати: дайте мені, будь ласка, каву по-українськи та паляницю», - ділиться Євген Клопотенко.

До речі, своєю авторською запашною паляницею знаменитий шеф-кухар Клопотенко пригощав чернівчан, які приєдналися до презентації. Скибку паляниці та натуральний мед міг спробувати кожен охочий.

 «Паляниця – це хліб, який готувався з кисломолочного продукту. Маєш кисляк чи кефір, а може сметана підбродила? Додаєш її до борошна і випікаєш. Думаю, після закінчння війни, ми повинні такий хліб їсти», - каже Євген Клопотенко.

Пристуніх пригощали кавою та паляницею безкоштовно. Водночас  усі охочі могли надати допомогу ЗСУ, просканувавши QR-код, або ж просто кинути гроші до скриньки.

© 2022 Офіційний туристичний сайт міста Чернівці