ОМКФ-2023 відбудеться з 19 по 26 серпня - що покажуть у Чернівцях

Покази конкурсних і позаконкурсних програм фестивалю та індустріальні заходи проведуть у Чернівцях. Покази ретроспективних та спеціальних програм відбудуться в Одесі – в кінотеатрі Multiplex (ТРЦ Gagarinn Plaza).

Церемонія відкриття 14-го ОМКФ пройде у культурно-мистецькому центрі імені Івана Миколайчука. Ведучими церемонії стануть акторка Дар’я Трегубова та кінознавець, програмний консультант ОМКФ Алік Шпилюк.В день відкриття 14-го ОМКФ глядачам представлять українську стрічку “Довбуш” режисера Олеся Саніна.

До Міжнародної  європейської конкурсної програми  ввійшли 7 повнометражних фільмів. Зокрема, за нагороди змагатимуться стрічки з таких країн, як Франція, Україна, Швеція, Норвегія, Ізраїль, Німеччина, Латвія, Румунія, Польща, Італія.

У Міжнародній європейській конкурсній програмі представлені:

– «Батьківщина», режисери Олександр Міхалкович, Ганна Бадзяка;

– «Валерія виходить заміж», режисер Мікаль Вінік;

– «Дивертисмент», режисер Марі-Кастіль Менсьон-Шаар;

– «Сестри», режисерка Лінда Олте;

– «Ссавці», режисер Себастьян Михайлеску;

– «Червоне небо», режисер Крістіан Петцольд.

 

У програмі Національного конкурсу — десять повнометражних фільмів. Зокрема, за нагороди змагатимуться ігрові та документальні стрічки.

Серед документальних фільмів:

"Звідки куди", режисер Мачек Хамела

"Деміург",  режисерка Ольга Семак

"День Незалежності", режисер Володимир Тихий

"Крихка пам’ять", режисер Ігор Іванько

"Ми не згаснемо", режисерка Аліса Коваленко

"Правило двох стін", режисер Девід Гутник

Серед ігрових фільмів:

"Валерія виходить заміж", режисер Мікаль Вінік

"Мій карпатський дідусь", режисер Заза Буадзе

"Сашенька", режисер Олександр Жовна

"Ти мене любиш?", режисерка Тоня Ноябрьова

Церемонія закриття 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю відбудеться 26 серпня у культурно-мистецькому центрі імені Івана Миколайчука. Цього дня стануть відомі переможці національної конкурсної програми в номінаціях “Найкращий український повнометражний ігровий фільм” та “Найкращий український повнометражний документальний фільм”. А також лауреат Міжнародної європейської конкурсної програми – “Найкращий європейський повнометражний фільм”.Фільм-закриття кінофестивалю - стрічка австрійської режисерки Джессіки Гауснер “Клуб Зеро”, міжнародна прем’єра якої відбулась в основному конкурсі 76-го Каннського кінофестивалю.

 

Квитки на фільми доступні онлайн, а також у касі Культурно-мистецького центру ім. І. Миколайчука зі знижкою 10% за умови оплати картою MasterCard. Придбати квитки можна тут 

© 2024 Офіційний туристичний сайт міста Чернівці