ХАТА - ресторація сучасної української кухні, де експерименти переплітаються з домашнім затишком та традиціями
У ресторації гостям пропонують посмакувати авторські страви, відкрити нові межі гастрономічних вражень та насолоджуватись тут і зараз.
При згадці про українську кухню, ви уявляєте шаблонну традиційну колибу? Ресторація “Хата” точно змінить таке сприйняття. Якщо коротко, то ви побачите стильний дизайн, український шик і водночас відчуєте самобутню атмосферу.
А найголовніше це те, що в “Хаті” традиційні смаки набуваюють неповторних відтінків. Тут кухарі відходять від шаблонів, та при цьому не забувають про автентичні рецептурні тонкощі.
Серед страв української кухні, які рекомендовано скуштувати гостям закладу - кремзлик (дерун на сковорідці), який народжується у жарі автентичної печі. Кремзлик смакуватиме із хрусткою скоринкою, соусом, куркою, грибами чи навіть рибкою.
Український борщ у хаті подають червоний, зі свининою та вишнями. До нього додають сальце власного посолу та памшушки.
Вартий вашої гастрономічної уваги і чебрик з мʼясом, що також готується у печі. У ньому поєднані добірні інгредієнти, хрустке тісто, соковита начинка та оригінальна подача.
Не можна побувати у “Хаті” і не замовити їхніх пирогів (вареників власного виробництва), які готують за оригінальними авторськими рецептами.
Окрім насиченого автентичними стравами меню, гостям пропонують на вибір 13 видів домашніх наливанок та настоянок – віскі від мольфара, бальзам від знахарки, калганівка, хріновуха, зубрівка... Визначитися допоможе дегустаційний набір. До речі, п’янкі напої можна взяти з собою для домашньої колекції, або ж як сувенір з Чернівців.