Ресторація “Гопачок”

Гостинна ресторація "Гопачок" – затишний заклад етнічної та сучасної української кухні. Тож якщо стоїть запитання, де в Чернівцях скуштувати традиційні страви, що підкорюють незвичайним смаком, вибір – очевидний.

Кухня “ Гопачка” побудована на локальних продуктах, а рецепти страв, що представлені в меню, винахідливі буковинські господині передавали з покоління в покоління.

Ресторація “Гопачок“ розташована у середмісті Чернівців, неподалік від Єзуїтського костелу. У закладі панує справжня буковинська гостинність, затишок та щирість. А інтер’єр і декор залів занурюють у колоритну атмосферу українських традицій.

Кожна страва - це справжній кулінарний шедевр, який переплітає традицію та сучасність. Бануш, мамалига, український борщ, бограч, ніжні голубці з печі,“буковинські пироги”... Вибір величезний.

Ексклюзивно у “Гопачку” можна спробувати автентичну буковинську страву - начинку. Також радимо скуштувати такитуру - шматочки ніжної телятини, яскраві овочі в соусі з томатів, підсолоджених медом. Такитуру викладають на мамалигу і притрушують бринзою.

Звісно, ж варто спробувати і їхні фірмові спеціалітети: мозок обсмажений у хрусткій вертуті та соусом з ґоґодзів; кровʼянку з печеним перцем та бринзою; телячі принади у сметані з лісовими грибами, подані з паровим пирогом з картоплею. Також рекомендуємо страви з печі: голубці ювелірної роботи, свіжину та ніжку кролика.

Якщо хочете спробувати форшмак, то в меню він теж представлений. Готують його двома способами: "як готує мама" - з домашнім маслом, печеними "йонами" (сорт яблука) та карамелізованою цибулею, а також за рецептом пані Льолі Ланди з «Єрусалиму» . Щоб його спробувати просто скажіть офіціанту чарівні слова: "Дует оригінальних форшмаків”.

Має “Гопачок “ крафтові настоянки власного виробництва. Серед панянок фавориткою є вишнячок, а ось козакам більше смакуватиме  хрінівочка. Також у асортименті: цитринівка, спотикачка, бехерівка та обліпихова. Спробувати настоянки можна як до вечері, так і на подарунок, як чудовий сувенір з Чернівців.

“Парові вареники з афинами”, “вертута на Хотинський манір з тертою ружею та горіхами” -  на десерт можна скуштувати різноманітні буковинські смаколики. Незвичним для рецепторів гурманів може стати молозиво . Якщо ж не готові до експериментів , то спробуйте  сирник за рецептом бургомістрової кухарки з домашнім вершковим сиром та вишнею. Колись цією стравою смакував сам австрійський імператор Франц Йозеф!

© 2024 Офіційний туристичний сайт міста Чернівці