Сучасна історична спадщина старовинних Чернівців – це цілісний, майже недоторканий ансамбль, пам’ятник епохи середини ХІХ – початку ХХ століть. Без перебільшення можна стверджувати, що в Україні більше немає прикладів міської забудови такої якості та цінності. Місто цікаве не лише своєю архітектурою, але й полікультурністю, багатонаціональністю, захоплюючою історією та привітними людьми.

Впродовж екскурсії на нас очікують вітальна мелодія сурмача з вежі Ратуші, особливі місця, де можна загадати бажання на удачу, загадка куполів «п’яної» церкви, «римська» та австрійська бруківка, багатовікові підвалини Турецького мосту та стіни дерев’яної козацької церкви. А ще – сотні фото та селфі, відчуття захоплення і закоханості у вже не нове, а добре знайоме місто.

Маршрут оглядової екскурсії починається з Центральної площі та проходить через ансамбль пішохідної вулиці Ольги Кобилянської, Соборну площу, площу Пресвятої Марії, площу Філармонії, Театральну площу.

Ви маєте можливість щонеділі безкоштовно відвідати оглядову екскурсію містом. Початок об 11:45. Місце зустрічі - біля Ратуші (площа Центральна,1).

Тривалість екскурсії 1.5-2 год.

© 2024 Офіційний туристичний сайт міста Чернівці